language
Connect Abroad Corporation

Teach English in Thailand відгук

Ми учасниці програми Work and Live in Thailand від фірми Connect Abroad Corporation і зараз знаходимось в Таїланді.

Таїланд - тепла країна посмішок з колоритними та добродушними мешканцями, які з інтересом ставляться до іноземців. Тут завжди літо, сонце та пальми. Вас приємно порадує надзвичайна краса флори та фауни, райські острови з білим піском та кришталево чистою водою, різноманіття смачних фруктів та страв тайської кухні. Безліч туристів приїжджають в Таїланд, щоб спробувати екзотику Азії. Тайці - дуже добрі і завжди хочуть допомогти. Не всі вони говорять англійською, але з ними можна знайти спільну мову і вони дуже стараються.

Перші наші враження були суперечливими: все цікаво і досить нестандартно для європейців, які звикли до інших умов життя. Насамперед клімат, архітектура, гостра їжа, яка є дуже смачною і дешевою, проте практично змушує дихати вогнем. За 30-40 бат (20-28 грн) можна чудово пообідати. З тієї ж причини варіант готувати самому наврядчи працюватиме, оскільки тайці зазвичай купують їжу на вулиці або в ресторанах, тому квартири та кондо часто навіть не обладнані кухнями. Клімат, за словами тайців, поділяється на жаркий і дуже жаркий. Температура стабільно 30-40 градусів. Ще є сезон дощів, що триває близько 2 місяців. В Таїланді ніколи не покидає відчуття близькості з природою. Не дивуйтеся зустріти змію по дорозі на роботу (ми бачили 2), ящірку на кухні, а якщо пощастить скорпіона в ліжку. Звикнути треба буде до своєрідної системи транспорту, якщо це невелике місто. Найбільш поширеним транспортом є тук-тук, де немає врегульованої ціни за відстань. Доведеться розвивати свої навички торгуватись, так як початкова ціна, а особливо для фарангів перевищує реальну в 2-3 рази. У Бангкоку дещо простіше, бо є BTS та МRT (підземне та наземне метро). Але рано радіти, його ціна в рази відрізняється від української. Ще можна арендувати мотобайк, або користуватися мототаксі, таксі, автобусами та човнами, які не особливо зупиняються на зупинках, тому запригувати потрібно на ходу. Перші 3 тижні програми ми провели у м. Хат Яй, де проходили курс TEFL.

Ми намагалися вчити тайську мову як могли та готувати їхні страви. Цікавим етапом була практика в школі, де була змога спробувати свої сили та навички. З нами в групі навчалось ще 2 осіб: американка та японка. Протягом курсу в нас було гарне житло та цікаві екскурсії.

Після закінчення курсу ми отримали роботу в Бангкоку, в одній із великих приватних шкіл, назву якої навчились вимовляти 2 місяці по тому. Виглядає вона як Дісней Ленд і включає аквапарк, басейн ігрові майданчики, стадіон, величезну парковку. Перші два тижні робота здавалась складною та виснажливою, оскільки важко було розібратись коли і куди йти, що викладати і за якою книжкою. Проте, зараз все наладилось і можна впевнено ствержувати, що робота нескладна та цікава. Щодня ми колекціонуємо сотню смішних історій. Тайські діти дуже милі і з великою прихильністю ставляться до іноземних викладачів, намагаються поговорити, а якщо не вдається, то обійняти, пригостити або ж, навпаки, щось відібрати. У нашій школі навчається 6000 дітей і працює 48 іноземців. В класах 30-45 дітей.

Робочий день розпочинається в 7:45 і триває до 16:00. Щодня ми проводимо 5-8 уроків по 40 хв, весь інший час - перерви для нас. У дітей же 10 уроків щодня!!! Але розклад дуже залежить від конкретної школи та її правил. Заробітна плата вчителів іноземців задовольняє всі-всі потреби і навіть більше. Живемо ми в кондо - квартира в багатоповерховому комплексі з тренажерним залом, басейном, пральнею, охороною. Вартість зазвичай 5-8 тис. бат (3,500-5600грн). Якщо у Вас ще виникає питання чи варто їхати - тоді відповідь однозначно так!